,

Ο πρώτος Virtual Reality κινηματογράφος ανοίγει στο ΑμστερνταμΑυτή τη στιγμή τα …Ο πρώτος Virtual Reality κινηματογράφος ανοίγει στο Αμστερνταμ

Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι γύρω από το VR, κάμερες, smartphones, ταινίες, παιχνίδια και όλα θέλουν να σε βάλουν σε ένα νέο είδος διασκέδασης. Έτσι χωρίς καθυστέρηση, η Samhoud Media άδραξε τη στιγμή και ανοίγει τον πρώτο virtual reality κινηματογράφο στον κόσμο, στην καρδιά του Αμστερνταμ.

Το Virtual Reality Cinema, όπως είναι και το όνομά του, έχει μία αίθουσα με περιστρεφόμενες καρέκλες 360 μοιρών για να μπορείς να δεις γύρω σου όλη τη δράση. Ο κάθε σινεφίλ λίγο πριν μπει στην αίθουσα φοράει από ένα Samsung Gear VR μαζί με το Galaxy S6 και ένα ζευγάρι ακουστικά Sennheiser HD 201, όπου στο τέλος της προβολής τα επιστρέφει.

Η αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει έως 50 άτομα και για την ώρα οι ταινίες διαρκούν περίπου 30 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 12,50€ και το σχέδιο της Samhoud Media είναι να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Βέβαια για την ώρα ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τι ακριβώς θα βλέπει ο θεατής. Κάποια ταινία, ντοκιμαντέρ ή κάποιο από τα έτοιμα εκατοντάδες video που κυκλοφορούν στο Internet ; Τουλάχιστον όσο λένε οι άνθρωποι πίσω από το VR Cinema Project, θα φτιάξουν μερικά δικά τους VR Videos για το κοινό.

Για να δημιουργήσεις ένα τυπικό 360 video είναι αρκετά εύκολο και σχετικά οικονομικό με τις κάμερες που ανακοίνωσαν οι Samsung και LG στην φετινή MWC. Κάποια studio βέβαια όπως η Oculus, ήδη δουλεύουν σε πιο πολύπλοκα project ώστε η VR εμπειρία να είναι ξεχωριστή και να μπορείς να αλληλεπιδράς με την ταινία.

Θα έρθει το τέλος των κανονικών κινηματογράφων ; Λίγο δύσκολο για την ώρα, αν και το σίγουρο είναι ότι μέρα με τη μέρα η κινηματογραφική εμπειρία θα βελτιώνεται τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο.

Δες περισσότερα νέα στο blog μας: //mediatrends.mediamarkt.gr Δείτε περισσότερες λεπττομέρειες →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *